Niskan palpointi

Tule hyvään hierontaan!

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen

ja hieronnan sekä lihashuollon asiantuntija

Koulutettujen hierojien toimintaa säätelee laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä. Suojanasi on aina potilasvahinkovakuutus ja salassapitovelvollisuus on hierojille laissa määrätty.

Voit tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilöiden pätevyyden Valviran keskusrekisteristä osoitteessa https://julkiterhikki.valvira.fi/.

KHL uusilogo 2013 harmahtava.jpg

Koulutettujien Hierojien Liitto

www.khl.fi

Tietoa hierontaan tulevalle

Älä tule hierontaan flunssassa tai kuumeessa

Kuume on merkki tulehduksesta, jota hieronta voi levittää ja pahentaa.

Mitä hieronnassa tapahtuu?

Aluksi kirjataan lain edellyttämät tiedot ylös. Näitä ovat esimerkiksi nimi, yhteystiedot ja henkilötunnus. Asiakasta haastatellaan rasitusten sekä tulosyyn täsmentämiseksi.

Tässä vaiheessa hieroja pyytää sinua riisumaan osan vaatteistasi, alushousuja eikä rintaliivejä tarvitse riisua. Ennakkotietoja täydennetään testaamalla ja palpoimalla, eli tunnustelemalla, kudoksia.

Sinut ohjataan hierontapöydälle ja peitellään, vain kullakin hetkellä käsiteltävä alue jätetään peittelemättä. Yhdessä sovittu ja suunniteltu käsittely alkaa. Käsittelyn sisältöä muokataan yhdessä tarpeen mukaan.

Onko hieronta kivuliasta?

Hieronnan ei kuulu sattua, mutta erityisen tiukat alueet voivat aristaa. Kokonaisuutena hieronta on miellyttävä kokemus. Hieroja säätelee painetta toiveidesi mukaan ja kysyy myös kesken hoidon, onko paine sopiva.

Selän hieronta
Neck Massage
 

Mitä on ortopedinen osteopatia?

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut osteopatian muoto.

Se on tutkimusnäyttöön perustuvaa kokonaisvaltaista tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoa sekä terveyden edistämistä. Hoito perustuu paitsi tutkittuun tieteellisen tietoon, myös vahvaan osaamiseen anatomiassa, fysiologiassa sekä käden taidoissa.

Mitä osteopaatin vastaanotolla tehdään?

Ensin asiakkaalle tehdään tarkka alkuhaastattelu vaivaan liittyen. Tietojen perusteella käytetään erilaisia ortopedisiä, neurologisia ja manuaalisia testejä vaivan syyn selvittämiseksi. Tämä on keskeistä, sillä pelkän oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Tutkimisen jälkeen itse hoito voi sisältää mm. nikamien tai nivelten mobilisointia, manipulaatiota, kohdistettua hierontaa ja venyttelyä.

 

Manuaalisen hoitamisen lisäksi osteopaatilla on valmius ohjata kuntouttavia harjoitteita ja antaa vaivan paranemista tukevat harjoitteet omatoimiseen kuntoutukseen, jotta vaivan uusiutumista voitaisiin ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti. Hyvän kliinisen tutkimisen myötä osteopaatti osaa myös ohjata jatkotutkimuksiin, mikäli tämä katsotaan tarpeelliseksi.

Olen viimeisen vuosikurssin opiskelija Ortopedisen osteopatian koulutus- keskuksessa (OOKK.fi). Teen vastaanottoja opiskelijatyönä ennen valmistumistani. Tervetuloa hyvään ja turvalliseen hoitoon!